Pte Alexander James Miller 19-C-8

Alexander werd geboren op 8 januari 1924 als zoon van Alexander en Mary Miller uit High River Alberta.

Hij was boer en lid van the Presbyterian Church.

Hij nam op 19 maart 1943 dienst in Calgary en hij ging op 1 september overzees naar het VK en vervolgens op 23 juni 1944 naar Frankrijk alwaar hij op 23 juli bij the Canadian Scottish Regiment (CanScots) werd geplaatst. Hij raakte door een ongeluk gewond en werd daarvoor op 7 november weer terug naar het VK gestuurd. Toen hij hersteld was ging hij op 17  februari 1945 weer terug naar het vasteland en werd weer op 24 februari teruggeplaatst bij zijn regiment dat toen betrokken was bij Operation Veritable in West-Duitsland.

Alexander is op maandag 2 april 1945 op de leeftijd van 21 jr. gedurende de namiddag gesneuveld in de C Coy van de CanScots net buiten Wehl (Gld).
Zij wilden via een spoorlijn oprukken in de richting van Didam. Het dorp Wehl ligt 3 kilometer van Kilder. Hij werd rijdende in een Brencarrier beschoten door een Duitse Panzerfaust waarbij hij dodelijk getroffen werd. Er vielen tijdens dit gevecht ook nog enkele gewonden, die in het noodhospitaal behandeld werden.

Hij werd tijdelijk begraven op de begraafplaats bij de kerk in Kilder en vervolgens op 24 januari 1946 herbegraven in Groesbeek.

Op zijn grafsteen: Sleep on, beloved, Take thy rest; We love thee well But Jesus loves thee best.

Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.